Борисов отвърна на обвиненията на ПП-ДБ: Атанас Илков е избор на президента, а не мой

Novini.bg
share

Не се радвам на такива събития. Избирането на служебно правителство означава, че говорим за извънредно положение в страната, макар че това стана като „Добър ден!“. Така че днешният ден не може да ме зарадва, защото това означава провал на политическата класа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след полагането на клетвата на втория служебен кабинет на Димитър Главчев в парламента.

Борисов поздрави Румен Радев и Димитър Главчев за „споделената отговорност“, пояснявайки, че част от министрите в служебното правителство са избор на президента, в т.ч. и вътрешният министър Атанас Илков. В тази връзка той отхвърли обвиненията на ПП-ДБ, които вчера заявиха, че „Борисов и Пеевски отново ще правят избори“.

Радев отхвърли кабинета на Горица Кожарева с намерението да имаме честни избори. Надявам се да имаме такива. Това е една стъпка напред и се надявам политическите партии да започнат да мислят как да си споделяме отговорността, добави Борисов.

Вторият служебен кабинет на Главчев положи клетва в Народното събрание

На въпрос за конституционните промени бившият премиер призна, че някои от текстовете в основния закон е „могло да се напишат и по-добре“.

Днешната Конституция е направена за високо интелигентни, системни и сериозни политически партии. Тези, които писахме и приехме тези промени, трябва сега да бъдем на висотата си и да защитаваме това, което сме приели. Трябваше и домовата книга да е по-голяма, но се занимавахме с други неща в сглобката, сподели още Бойко Борисов пред медиите.

По отношение на посещението на Костадин Костадинов в Москва Борисов беше категоричен, че вече няма никакъв шанс ГЕРБ да води каквито и да било разговори с „Възраждане“ предвид геополитическите им различия.

Костадин Костадинов се снима на Червения площад в Москва

Водещи новини

Още новини