ИТН обяви номинацията си за еврокомисар

Novini.bg
share

"Има такъв народ" предлага д-р Велислава Петрова да е кандидатурата на страната ни за нов български еврокомисар. Това обяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов, предаде репортер на Novini.bg.

Д-р Петрова е експерт с широк международен опит, бивш зам.-министър на външните работи. Има широко познание на европейското законодателство. Международно признат учен е. В момента д-р Петрова е главен програмен директор на "Международния център за бъдещите поколения" в Брюксел, заяви Балабанов.

Убедени сме, че в лицето на д-р Велислава Петрова най-после ще имаме достоен еврокомисар. Тя е човек, който е постигнал всичко сам благодарение на своите умения, знания и морал, отбеляза той.

Според "Има такъв народ" е вероятно България да запази настоящия си ресор в Европейската комисия - "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж". 

Йотова: България има няколко човека, които са добре подготвени за еврокомисар

Станислав Балабанов отбеляза, че срокът за номинирането на новия българския еврокомисар от служебното правителство изтича в края на тази седмица.

Ясно е, че служебният кабинет няма как да има широка парламентарна подкрепа в навечерието на предсрочните избори, затова трябва да подходи изключително държавнически по този казус, посочи зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Той призова новия стар служебен премиер Димитър Главчев да предложи д-р Велислава Петрова за нов български еврокомисар. 

 

Водещи новини

Още новини