ГЕРБ отбеляза Европейския ден за почит на жертвите на всички тоталитарни режими

ГЕРБ
share

На 23 август Европа отдава почит на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – националсоциалистическия, фашисткия и комунистическия режими, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тази дата, свързана с подписването на пакта Рибентроп-Молотов, е призната от Европейския парламент като ден на памет и преклонение пред милионите невинни жертви на тези потиснически режими. Българският представител в Европейския парламент Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП инициира церемония за почит към жертвите на тоталитарните режими пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК. 

Премиерът Главчев отдаде почит пред паметта на жертвите на тоталитарните и авторитарните режими

Във възпоменанието се включиха представители на ГЕРБ – депутати, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията. "Това е момент за помен, размисъл и изразяване на солидарност с всички, пострадали от ужасите на тоталитарните режими - националсоциализъм, фашизъм и комунизъм. Нека заедно съхраним паметта за миналото и да се стремим към свят, в който подобни трагедии никога повече няма да се повторят”, заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев.

Водещи новини

Още новини