Министър Стоянов награди жандармеристи, участвали в потушаването на пожарите във Воден и Крайново

МВР
share

„Колеги, за пореден път доказахте, че хората могат да разчитат на вас както в ежедневието, така и в кризисна ситуация“. С тези думи министър Калин Стоянов се обърна към служителите на дирекция „Жандармерия“ – ГДЖСОБТ, които бяха отличени днес на кратка церемония в МВР.

За професионални действия и за съществен принос при изпълнение на поставените задачи по евакуиране, координиране, наблюдение и обход на селата Воден и Крайново с колективни награди от министъра на вътрешните работи са отличени общо 108 служители от зоналните жандармерийски управления в Бургас, Кърджали, Пловдив и София към дирекция „Жандармерия“ при ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Сред наградените са заместник-директорът на ГДЖСОБТ старши комисар Петър Антиев, старши комисар Виктор Празов, заместник-директор на ГДЖСОБТ и директор на Дирекция „Жандармерия“ и зам.-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Радослав Стойнев.

Министър Стоянов награди служители на МВР, огнеборци, горски служители и доброволци за гасенето на пожарите в страната

По време на кратката церемония специална награда бе връчена на младши инспектор Мартин Нанчев – старши полицай от ГКПП – Царево към ГД „Гранична полиция“. Предприетите от него професионални действия доведоха до откриването на голямо количество наркотици – канабис, амфетамин, метамфетамин и кокаин - по време на гранична проверка на моторна яхта, извършена на 16 юли.

Отличените служители на Министерството на вътрешните работи получиха наградите си лично от министър Стоянов, в присъствието на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, съобщават от пресцентъра на МВР.

Водещи новини

Още новини