Радев награди с орден "Стара планина" проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев и проф. Николай Вълканов

  • 10 юни 2024 17:36

  • 1735
  • 3
Радев награди с орден "Стара планина" проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев и проф. Николай Вълканов
© Президентство

Българските индустриални предприятия осигуряват хиляди работни места и възможности за професионално развитие и са не само важна част от гръбнака на нашата добивна и преработвателна индустрия, но имат и съществен принос за гарантиране на суровинната и икономическата независимост на България. 

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 по удостояване с държавни отличия. Орден „Стара планина“ първа степен бе връчен на проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев и проф. Николай Вълканов за техния принос към икономическото развитие на България. Проф. д-р Лалко Дулевски бе удостоен с орден „За гражданска заслуга“ първа степен за заслугите му за укрепване на Икономическия и социален съвет като демократична институция, а доц. д-р инж. Никола Добрев получи Почетния знак на президента за изключителните му постижения в областта на металургията и управлението на Комбината за цветни метали – Пловдив, за меценатската му дейност в подкрепа на българската култура и изкуство. 

Предложенията за удостояване с висшите държавни отличия са на авторитетни инициативни комитети, професионални и обществени организации и личности с високо обществено признание. Президентът отбеляза и активната ангажираност на отличените с дебата за икономическото развитие на страната ни, както и с проблемите на обществото чрез различни културни, образователни, хуманитарни и местни каузи. 

Радев: България трябва да развива ядрената си енергетика

Държавният глава открои също така приноса на отличените за индустриалното развитие на България в противовес на „многобройните случаи на хищническа приватизация в годините на прехода“, довела до това много хора да загубят препитанието си след закриването на цели сектори в икономиката и разграбването и разпродажбата за скрап на водещи български предприятия. По думите на президента днес значението на българската индустрия нараства още повече на фона на борбата за природни ресурси в световен план и търсенето на пътища за ускорено възраждане на индустриалните производства в Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.10 | 23:17

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ичо

2024.06.10 | 22:15

2
Донорите на партията му

2024.06.10 | 17:48

1
Все комунистически "величия"

Добави коментар

Водещи новини