Зафиров с коментар за Калин Стоянов, положението в БСП и служебния кабинет

БТВ
share

Подкрепихме президента, че не допусна Калин Стоянов да се промъкне като вътрешен министър. Това е наша последователна позиция, заяви пред БТВ временният председател на БСП Атанас Зафиров.

Зафиров смята, че с действията си Стоянов е показал политическа пристрастност. 

"Проблемът със служебния кабинет е в промените в Конституцията. Тези хора, които направиха промените, първо трябва да се извинят за грешката", допълни той. 

"Последните месеци сме свидетели на тежка интелектуална криза на политическото представителство. Последните месеци е особено видна. Тя се характеризира с тежка форма на амнезия в някои от участниците в забъркването на тези каши, които сега се опитват да излязат невинни от цялата ситуация. Говоря конкретно за авторите, идеолозите и извършителите на промените в Българската конституция", разкри Зафиров.

Той коментира и дали Главчев може да остане като служебен премиер, като според него по-важен е въпросът доколко той е равноотдалечен:

 "Главчев беше председател на парламента от квотата на ГЕРБ. На базата на това правя своите заключения. По-важното е как да се излезе от този заплетен казус, затова от БСП призовахме всички, които отговарят на условията в тази "домова книга" да преосмислят участието си в служебен кабинет", призова Зафиров, след като вчера президентът получи "не" от всички кандидати по т.нар "домова книга", с изключение на досегашния служебен премиер Димитър Главчев и подуправителят на БНБ Петър Чобанов. 

Ще свика ли президентът Радев консултации с парламентарните групи?

Зафиров коментира и обвиненията на бившия лидер на БСП, че Изпълнителното бюро нямало кворум. Той призова Корнелия Нинова, ако има очи, да дойде на среща на бюрото, за да види дали има кворум или не.

"Има едни последователни усилия в последните седмици, което руши доверието в партията. На тези безпочвени нападки и клевети трябва да бъде даден отговор. Нищо не може да спре БСП от нейния път, от нейната консолидация, от процеса на подаване на ръка и от процеса на консолидация на лявото", категоричен бе Аттанас Зафиров. 

Водещи новини

Още новини