Президентът избира между Димитър Главчев и Петър Чобанов за служебен премиер

Булфото (архив)
share

На кого президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на служебно правителство – изборът от „домовата книга“ е между Димитър Главчев, председател на Сметната палата, и Петър Чобанов, подуправител на БНБ и бивш депутат от ДПС, научи БТВ от източници от „Дондуков“ 2.

Председателят на Народното събрание Рая Назарян е потвърдила отказа си да бъде номинирана за служебен министър-председател. „Ярки политически фигури няма да допринесат за добрия тон, нито ще повишат доверието в политическия процес. ГЕРБ ще се яви на изборите с равен старт и ще се бори за честна победа“, каза в началото на август Назарян.  

Рая Назарян отряза Радев по телефона за заемане на поста служебен премиер

Откази дойдоха още от гуверньора на БНБ Димитър Радев, от подуправителя Радослав Миленков и от зам.- председателя на Сметната палата Тошко Тодоров

Служебен премиер не може да бъде излъчен от институцията на омбудсмана, тъй като Диана Ковачева беше избрана за съдия в Европейския съд по правата на човека, а Елена Чернева-Маркова подаде оставка като зам.-омбудсман още преди съставянето на първия служебен кабинет след конституционните промени. 

След неуспеха с проектокабинета на Горица Кожарева, Димитър Главчев обяви, че има готовност за втори мандат като служебен премиер. Петър Чобанов също даде такъв знак.

Водещи новини

Още новини