Зам.-председателят на Сметната палата на консултации при Радев

  • 21 август 2024 13:48

  • 1261
  • 1
Зам.-председателят на Сметната палата на консултации при Радев
© Булфото

Заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров пристигна на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, президентът има срещи и разговори днес с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

Днес президентът се срещна вече със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и с подуправителя ѝ Радослав Миленков.

Главчев коментирал с Радев "общи работи"

Съгласно чл. 99 от Конституцията, след като не е постигнато съгласие за правителство, президентът, след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател, назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок.

След промените в Конституцията, за служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, предава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...Ахмед Муса ми бърка в анала- КАТИЛА ИБАНИЯ

2024.08.21 | 13:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21

Добави коментар

Водещи новини