Тошко Тодоров също не иска да е служебен премиер

Булфото
share

След едва половин час при президента Румен Радев, зам.- председателят на Сметната палата Тошко Тодоров опита да си тръгне от "Дондуков" 2, без да разговаря с журналистите. 

"И предния път казах на вашите колеги - аз съм експерт в сферата на контрола. На този етап не смятам, че съм подготвен за този пост. Последователен съм", каза той, предава 24 часа.

Така той потвърждава предишната си позиция, че не желае да е служебен министър-председател. 

"Недоразумение е изборът да се свежда до 10 човека. Има много хора, които заслужават да са на тази позиция", допълни още той.

Зам.-председателят на Сметната палата на консултации при Радев

Тодоров е четвъртият от "домовата книга", който дойде на разговор с президента Румен Радев във връзка с формирането на нов служебен кабинет. Той е част от краткия списък с имена, между които Радев може да избира за нов служебен премиер.

По-рано за среща в президентството дойдоха настоящият служебен премиер Димитър Главчев, шефът на БНБ Димитър Радев и заместникът ми Радослав Миленков. Главчев е готов да остане, докато Димитър Радев смята, че БНБ не бива да бъде замесвана в политическия процес и не желае да е министър-председател. Миленков пък отново подчерта, че постът му в Надзорния съвет на ЕЦБ прави невъзможно дори обсъждането му като служебен премиер.

Водещи новини

Още новини