Нинова: Доскорошни врагове безпринципно се прегръщат срещу доскорошни партньори

Булфото
share

Корнелия Нинова с коментира актуалните политически теми във Фейсбук. 

Политическата криза се задълбочава. Тя показва 3 неща:

1. Никой не вярва в честността на изборите. Всеки иска да има влияние в служебния кабинет, за да си гарантира служебни гласове с ала- бала.

2. Задкулисието се прегрупира. Доскорошни врагове безпринципно се прегръщат срещу доскорошни партньори, за да си гарантират властта.

3. Институционален блокаж и партийно късогледство, което няма нищо общо с интересите на народа, който се измъчва без вода на 40 градуса жега.

Във важни и критични за страната моменти като този, БСП винаги сме имали ясна и категорична позиция. Тревожа се, че сега е точно обратното. Вигенин, Гуцанов и Зафиров не говорят от името на партията, а от свое име. Това е така, защото нито един партиен орган не се е събрал, обсъдил и взел решение за позиция. Парламентарната група нищо не знае и се информира от медиите какво говорят тримата. Изпълнителното бюро за четвърто заседание не събира кворум. Вчера са присъствали 6 души от 18 души. В заседанията му участват външни хора, които не са членове.  Същото е и положението с Националния съвет. Последното му заседание се проведе без кворум и с участието на лица, които нямат право да са там, каза още тя. 

Гуцанов, БСП: В момента всички берем плодовете от връзката между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС

Но по-тревожно от това е какви позиции еднолично или задкулисно формират триото Вигенин, Гуцанов, Зафиров. Президентът отказа Указ за правителство "Грънчарова" и призова НС да попълни спешно "домовата книга" с кандидати за премиер. Зафиров и Вигенин веднага плонжираха и заявиха, че подкрепят президента. Да, ама на другия ден Гуцанов обяви, че БСП няма да послуша президента и няма да участва в попълването на "домовата книга". И ни в клин, ни в ръкав съобщи, че БСП ще внесе нови поправки в Конституцията, допълни Нинова. 

Момчета, кой ви дърпа конците и колко господари имате? Къде ви е колективното начало, което така гръмко прокламирахте след оставката ми? Вие не говорите от името на никой орган на партията. Самозванци, които превръщате БСП в част от онова задкулисие, срещу което се борех 8 години. Нито веднъж не си позволих позиция, която не е одобрена от Изпълнителното бюро и парламентарната група, въпреки постоянните внушения, че управлявам партията еднолично, коментира още Нинова. 

Скъпи социалисти, вземете се в ръце и сложете нещата на място. Винаги помнете, че вие сте партията, а не ръководството, което и да е то. Трябва да се свика конгрес, който да констатира оставката ми и да се премине към пряк избор на председател. Да продължи отчетно-изборната кампания и да се изберат нови ръководства по места. Временното ръководство стопира тези процеси, за да продължи по-дълго безвластието и те да ловят риба в мътна вода за сметка на партията и в лична изгода. Предупреждавам сега, за да не останете излъгани и да не позволявате да ви манипулират. Силата и решението е във ваши ръце, завършва Корнелия Нинова. 

Водещи новини

Още новини