Веселин Стойнев: Калин Стоянов вдигна юмрук с леко приведена глава, като човек, изпълняващ задача

Нова телевизия
share

Бяхме в блокираща ситуация и Боррисов ясно посочи защо иска оставката на Калин Стоянов. Вдигнатият юмрук стана символ на момента, в който излезеш от институционалното. Пред Калин Стоянов седи възможността да направи политическа кариера. Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването "Здравей, България". 

Основната критика беше, че трябва да се проведат честни избори, но нямаше един аргумент, че има проблем с купуването на гласове. Няма невинна партия в тази игра. За да има честните избори е работа на лидерите. Критиката тръгна от сглобката, фигурата на Калин Стоянов стана ключова в конфликта между ГЕРБ и ПП, добави още Андреева.

Пеевски обяви какво ще направи, ако бъде отстранен Калин Стоянов

Калин Стоянов вдигна юмрук с леко приведена глава. Като човек, който изпълнява задача. Делян Пеевски каза "Ще го поканя да влезе в моята партия". Предизвика протести, за да предпази МВР от влияние. Горица Грънчарова-Кожарева носеше две папки - с едната връчи мандата на президента, с другата да търчи веднага при главния прокурор. Това са демонстрации на Пеевски, за да покаже кои хора, как управлява. Борисов се опита да излезе от разделението Пеевски - антиПеевски, коментира Веселин Стойнев. 

Срещата в Росенец

Доган официализира слабостта си, невъзможността да събере кворум, когато публично е обявил това събитие. В партията има паритет между двата лагера, битката е толкова жестока и никой не може да надделее, обясни още политологът. 

По думите ѝ Пеевски седи много по-близо до тези които го санкционираха по "Магнитски". 

Заседанието при Доган приключи, ДПС се обяви за "управление без зависимости"

"Електоратът на ДПС е един. Символният капитал е в Доган, а финансовият в Пеевски. Въпросът е кой какво ще вземе от този електорат. Когато МВР е в твои ръце, може да разпънеш чадър и да спечелиш гласове, които иначе никога няма да спечелиш", допълни Стойнев.

Водещи новини

Още новини