Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев" утре

Булфото (архив)
share

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 21 август, от 11 часа.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Заседанието ще протече при следния предварителен дневен ред:

1. Доклад за одобряване на позицията и даване на съгласие Република България да участва по Дело С-312/24, Дарашев пред Съда на Европейския съюз, образувано по преюдициално запитване на Софийския районен съд.

Внася: министърът на правосъдието

2. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, част „Правосъдие“, проведено на 23 юли 2024 г. в Будапеща.

Внася: министърът на правосъдието

3. Проект на Решение за одобряване участието на Република България в 19-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се проведе от 10 май до 23 ноември 2025 г. във Венеция.

Внася: министърът на културата

4. Проект на Решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция „В окото на бурята. Сецесион в Украйна“ в Националната галерия - Двореца, представляваща движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете Днипро, Лвов, Полтава и Одеса.

Внася: министърът на културата

5. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни плащания по бюджета на Министерството на земеделието и храните за 2024 г. за предоставяне на заем на „Напоителни системи“ ЕАД и проект на Решение за определяне на условията за предоставяне на заем на „Напоителни системи“ ЕАД, и неговото възстановяване, и за одобряване проект на Договор между Министерството на земеделието и храните и „Напоителни системи“ ЕАД за предоставяне на заема.

Внася: министърът на земеделието и храните 

Димитър Главчев готов да участва в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер

6. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Здравеопазване“, проведено на 24 и 25 юли 2024 г. в Будапеща.

Внася: министърът на здравеопазването

7. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и „Смарт Солар Технолоджис“ АД за изпълнение на Приоритетен инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки“, който ще се реализира в с. Еленино, община Стара Загора, и за създаване на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта.

Внася: министърът на иновациите и растежа

8. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие, приет с Постановление № 113 на Министерския съвет от 2010 г.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите 

Водещи новини

Още новини