Костадин Костадинов: ПП-ДБ вкараха държавата в този батак, трябва да проявят смирение

share

Ситуацията показва, че държавата ни е заложник на един човек – Делян Пеевски, който превръща политическото и физическото си оцеляване в залог за бъдещото развитие на България. Очевидно е, че тук спорът влияе не толкова фигурата на министър-председателят, а на министъра на вътрешните работи. Това е така, защото МВР опъва чадър над купуване на гласове. Ако няма купуване на гласове на следващите избори Пеевски ще вземе не повече от 30 000 гласа и той няма да влезе в парламента и той го знае. Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти във варна.

„Ако не влезе в парламента не само политическото, но и физическото му оцеляване са поставени под въпрос. В този случай виждаме, че имаме една държава, която формално прилича на държава, но на практика е частна собственост на един човек – Пеевски, който си е сложил негови хора навсякъде, затапил е всяко едно учреждение с негови назначения, като започнем от министерства, минем през агенции, институции и когато се наложи да стигнем до някакво решение, се оказвам, че към който и вариант да посегнем, това е все човек на Пеевски“, обясни лидерът на „Възраждане“.

„Тук е моментът, в който много ясно трябва да се заяви, че сегашната ситуация е изцяло заради „Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ). Батакът, в който ни вкараха те е много сериозен и те носят двойна отговорност. Първо, защото това са техните конституционни промени, с които се отвори тази огромна дупка в Конституцията и второ, защото те избраха един техен човек – бившият съдия Белазелков, който стана член на Конституционния съд (КС), който гласува в подкрепа оставането на тези конституционни промени, когато гласуването беше 6:6, неговият глас беше решаващ. С неговия глас се запази сегашното положение, което беше по предложение на ПП-ДБ да се избира между човек на Пеевски, човек на Пеевски, човек на Пеевски и човек на Пеевски за министър-председател“, коментира Костадинов.

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

„Така че за пореден път ПП-ДБ вкараха държавата в батак, дават златен шанс за оцеляването на Пеевски, а Пеевски се е превърнал в най-тежката заплаха за националната сигурност на България в момента“, смята той.

По думите му най-малкото, което ПП-ДБ трябва да направят в тази ситуация е да проявят смирение. „Ние се намираме в тази ситуация благодарение на техния инфантилизъм, неможачество и тежка политическа шизофрения. Не може хората, които ни вкараха в тази криза сега да проявяват инициативата да се срещаме, за да променяме ситуацията. Как точно? Като я вкараме в още по-дълбока криза?! В тази безпрецедентна ситуация трябва да имаме някакво решение, но определено ПП-ДБ не са това решение“, каза още Костадинов.

Водещи новини

Още новини