Президентът подписа указа до НС да гласува кандидата за премиер

  • 01 юли 2024 10:25

  • 686
  • 1
Президентът подписа указа до НС да гласува кандидата за премиер
© Bulphoto

В съответствие с Конституцията държавният глава подписа указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател.

В съответствие с конституционната процедура държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание на Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети - кандидат за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС.

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети върна изпълнен мандата и представи структура и състав на проект на кабинет.

ГЕРБ-СДС предложи Росен Желязков за премиер. Той върна изпълнен мандата

При връчване на мандата за сформиране на редовно правителство държавният глава заяви, че това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент и факта, че мнозинството български граждани не са упражнили правото си на глас.

"Това неизбежно се отразява на легитимността на институциите, за което преодоляване ще са необходими системни усилия в защита на обществения интерес", посочи държавният глава.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.01 | 11:05

1
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

Добави коментар

Водещи новини