Божанов: Калин Стоянов "очевидно работи за Пеевски"

Булфото
share

Полицията знае кои са купувачите на гласове. Въпросът е дали на политическо ниво ще има команда: "Спрете ги!" Прокуратурата е участник в тази верига, която води до изкривяване на резултатите, коментира депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов пред БНР.

С оглед на честността на изборите той се надява при определянето на състава на новото служебно правителство "да се покаже рационално отношение" към поста вътрешен министър, защото по думите му Калин Стоянов "очевидно работи за Пеевски".

Според Божанов купените гласове през 2024 г. са с поне 35 000 повече, а 26 000 от тях са за ДПС.

По думите му става дума за секции, "в които гласовете се менят по странен начин от избори на избори и очевидно това е вот, който е странен, най-малкото - купен или контролиран".

Той изтъкна, че секции, в които преди това масово е гласувано за ГЕРБ, са изсмукани от Пеевски.

Ще предложи ли Горица Кожарева състав на служебен кабинет, или не?

"Калин Стоянов беше грешка. Той е индикация за по-голям проблем - който и да е министър, с добра професионална биография, може да изглежда добре, но когато инструментите на дълбоката държава са в ръцете на един човек или група хора, няма гаранция, че дори на влизане да е бил ОК, няколко месеца по-късно това няма да се промени", коментира още Божидар Божанов на фона на очакваното обявяване на състава на новото служебно правителство днес от Горица Грънчарова-Кожарева.

Водещи новини

Още новини