Очаква се утре Кожарева да представи министрите си

share

Последни часове преди да стане ясен съставът на служебното правителство на Горица Грънчарова-Кожарева. Посочената за служебен премиер трябва да представи утре на президента Румен Радев имената на министрите в своето правителство.

Трима от сегашните служебни министри остават и в следващия кабинет. Това са вицепремиерът и служебен министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов, както и икономическият - Петко Николов.

Всъщност номинираната за премиер избра да води разговорите с потенциалните кандидати за министри встрани от медиите, което доведе и до множество спекулации, включително за това, че е възможно да се откаже и да върне празна папка на президента утре

Соред вицепрезидента Илияна Йотова утре Кожарева ще внесе при президента папка пълна с имената на министри. „Аз смятам, че ще представи кабинет. До този момент поне не е казала и всичко друго, писания и внушения, за мен е дезинформация. Спомняте си, че когато президентът ѝ връчи мандата, каза, че тя трябва да разчита преди всичко на себе си и да не се поддава на влияния и натиск”, обясни Йотова.

Според нея кабинетът на Кожарева трябва да е от личности, в които хората имат доверие: „Да подбере хора, които да имат максимална степен на доверие от българското общество, за да могат наистина да се проведат честни избори”, пише Нова.

Ако се стигне до връщане на неизпълнен мандат президентът отново ще трябва да търси служебен премиер.

Служебният министър на туризма Евтим Милошев отказа да коментира спекулациите, че Кожарева би могла да се откаже в последния момент, но подкрепи решението ѝ да води разгорите с потенциалните министри без да се среща с медиите. „Не мога да коментирам, но смятам за правилно да се води встрани от медиите както вие го наричате - кастинг. Развръзката ще е ясна само след няколко часа”, заяви Милошев.

Водещи новини

Още новини