Зам.-министър Иван Кондов и посланикът на Белгия Пол Ламберт обсъдиха присъединяването на България в ОИСР, еврозоната и Шенген

Булфото (архив)
share

Въпроси, свързани с присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), еврозоната и Шенгенското пространство по сухопътни граници, както и организацията на предстоящите предсрочни парламентарни избори, обсъдиха заместник-министърът на външните работи Иван Кондов и новоназначеният посланик на Кралство Белгия в София Пол Ламберт. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

Днес заместник-министър Иван Кондов прие копия на акредитивните писма на посланик Ламберт.

В хода на разговора заместник-министър Кондов и посланик Ламберт дадоха висока оценка на отношенията между двете страни и се ангажираха за надграждане на сътрудничеството по ключови теми, както на двустранна основа, така и в рамките на Европейския съюз, НАТО и други международни формати.

Изразено бе взаимно желание за задълбочаване на партньорството в области от взаимен интерес, в които има значителен потенциал, включително бизнес сектора, двустранната търговия, инвестициите, науката и образованието, посочват от министерството.

Министър Людмила Петкова: Продължаваме да работим усилено за влизане в еврозоната

Водещи новини

Още новини