Божанов от ПП-ДБ отговори на обвиненията: Калин Стоянов използва служители на МВР за политически интриги

Фейсбук
share

След като сатиричният сайт novonachalo, създаден от младежи активисти на „Да, България“, беше свален, от хостинг компанията научихме, че това е по искане на ГДБОП. От хостинга отказаха да ни предоставят информация. Поради това се обадих на шефа на „Киберпрестъпност“, с който сме в работна комуникация от години, за да го питам дали младежите са извършили някакво закононарушение. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Божидар Божанов.

Той посочи, че не е получил такава информация, благодарил е на директора на службата и е затворил телефона.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов обяви пред медии, че на 14 август, около 18:00 ч., Божанов се е обадил на директора на дирекция „Киберпрестъпност“ в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност"(ГДБОП), за да се интересува от материали, които се работят в службата.

Министър Стоянов: Депутат от ПП-ДБ звъни и притиска служители в ГДБОП

Това, което Калин Стоянов прави в момента, е непочтено. То е да използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги и да се опитва да остане на поста си, каза Божанов. Искам да му припомня, че съм го поканил в кабинета си, за да му споделя данни за купуване на гласове, все още не се е поинтересувал, заяви още той. На въпрос дали не е било редно да отправи въпроса си от парламентарната трибуна, или в съответната парламентарна комисия, депутатът от ПП-ДБ отговори, че народните представители са „в работна комуникация с администрацията постоянно“. Той даде пример, че със същата дирекция е имало работна среща по законопроект миналата седмица.

Имало е незаконосъобразно действие според нас на МВР да свалят един сайт, продължи Божанов и добави, че е попитал „дали ние не сме объркали нещо“. Това беше единственото в моя въпрос, не получих такава информация, каза депутатът. Смятам, че това да се опитам да разбера, например, дали не е имало вирус, обясни Божанов. И чисто експертно попитах има ли нещо нередно със сайта, което ние да сме направили, уточни той.

Изнесеното от Калин Стоянов, че съм търсил сметка, че съм казвал какво да се прави, е невярно, каза Божанов, предава БТА.

Водещи новини

Още новини