13 посолства у нас изразиха загриженост за промените в ЗПУО и потвърдиха подкрепата си за правата на ЛГБТ общността

Булфото
share

Представители на посолствата на Австралия, Белгия, Германия, Дания, Ирландия, Канада, Нидерландия, Словения, Финландия, Франция, Швейцария, Швеция и Обединеното кралствo благодариха за брифинга от страна на граждански организации относно промените в Закона за предучилищното и училищното образование и потвърдиха общия ни ангажимент към правата на човека, включително правата на ЛГБТИК+ общността. Това пишат от Британското посолството в своята Фейсбук страница.

Припомняме, че президентът Румен Радев отказа да наложи вето върху спорния закон, който забранява т.нар. "ЛГБТ пропаганда" в училищата.

"Чухме повече за притесненията на гражданското общество относно последните законодателни промени, които могат да окажат отрицателно въздействие върху правата и достойнството на ЛГБТИК+ лицата.

Оценяваме високо работата на гражданското общество за насърчаване на недискриминацията и свободата на изразяване.

Насърчаваме продължаването на диалога, за да се гарантира, че всички хора, независимо от сексуалната им ориентация или полова идентичност, се третират с уважение и достойнство в съответствие с международните стандарти за правата на човека, както и с доброта и приемане, в духа на най-доброто от българската култура и традиции", допълват те.

Водещи новини

Още новини