Без напрежение преминаха двете демонстрации в София "за" и "против" законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация

Булфото
share

Без напрежение приключиха двете демонстрации в  „Триъгълника на властта“ в центъра на София, предаде БТА.

Пред Президентството протестът бе против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и бe с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. Събитието бе организирано във Фейсбук.
Румен Радев не наложи вето на закона срещу ЛГБТ

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, бе пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените.


 Движението на автомобили не бе прекъсвано.

Протестиращите срещу закона поискаха оставката на президента, защото не наложи вето върху промените.

"Да има повече диалог и да се разбере за какво става въпрос, призова протестираща срещу законовите промени. Всички сме едни и същи, хора сме, това, което всъщност ни различава, е, че просто имаме или различна сексуална ориентация, или харесваме различни неща, но и ни боли по един начин и се смеем по един и същи начин, споделяме много неща заедно. Така че е наистина крайно време да започнем да говорим, за да разберем и при тях какво се случва и какво се случва тук, каза още тя. Дълги години живях извън България, опитвам се сега да работя по теми, които са свързани с човешките права тук, в България. Когато това се случи преди няколко дни, бях готова отново да избягам. Наистина не знам защо го няма този диалог. Не разбирам какво се случва, но това е може би интерес, да бъдем колкото се може по-разединени, по-мразещи се един друг, а всъщност това, което се случва с климатичните промени, с войните около нас, наистина трябва да ни обединят и се надявам, че това ще се случи, коментира тя.

"Долу ръцете от нашите деца", скандираха събралите се в подкрепа на закона. Със законопроекта смазахме джендър идеологията в България, каза по време на протеста председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Лидерът на партията посочи, че президентът си е свършил работата с подписването на указа.

Просто не искам да ни пречат ние да защитим децата си, каза една от участничките в демонстрацията, подкрепяща промените в закона.

 

Протест в защита на нормалността, семейството и децата в центъра на София

Водещи новини

Още новини