Мехмед Мехмед: Засега Пеевски е една крачка по-напред от Доган

Novini.bg/ Булфото
share

Засега в икономически план и с репресивен апарат Делян Пеевски е една крачка по-напред от Ахмед Доган. Това констатира политологът Мехмед Мехмед в интервю пред БНР.

"Колко от тайните на ДПС ще излязат в тази война? Очаквам войната да е на няколко фази. Сега предизборно сме във фаза на показват мускули. Пеевски натиска с всичко, което има. Финансовите пропорции да секнат предизборно и той да покаже, че парите са в него и може да финансира по-нататък", разтълкува сегашната битка в ДПС Мехмед.

Според него другите фази на войната "Пеевски – Доган", сега сме във втората, "ще ги видим след изборите и тогава вече ще се види, къде в парламента остава Пеевски и хората около него".

Асен Генов за казуса с Вълка: Най-вероятно това е битка между Пеевски и Доган

Мехмед Мехмет прогнозира, че "контранастъпление" на Пеевски ще е следващата фаза на вътрешнопартийната война в Движението. А към момента изселническите дружества са на страната на Доган.

 А отношението на Турция към ДПС било като в нашите смесени райони.

"Много е странно чувството. Тук в смесените райони се чува: 30 години какво направихте? Освен картата са българския етнически модел няма нищо друго. Не може да се покаже карта на българския икономически модел. Досега специализираните и репресивните органи са на страната на Пеевски, както и през годините се предполагаше, че има такива зависимости", разказа впечатленията си Ахмед Ахмед.

И отново напомни, че основният проблем е, кой ще регистрира ДПС в ЦИК при избори и как ще се определят кандидат депутатите и листите на партията?

"Това трябва да се реши на Национален съвет на ДПС, който изненадващо защо, още не е свикат. Иначе Пеевски добре си е оплел кошницата, защото от неговите хора има и в ръководството", политологът. 

Той е убеден, че нещо се чака и затова още не е свикан Национален съвет на партията, но не знае какво.

Водещи новини

Още новини