Борисов коментира проверките срещу Вълка и казуса с "Чирен", репортер успя да го разсърди

Булфото (архив)
share

Станах кмет, когато се опълчих срещу Вълка. Нямам информация какво се случва към днешния ден с разследването. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обискирането на имоти на Румен Гайтански - Вълка. 

Вече четвърта година хаосът продължава - правителство няма. А каквото и да се направи в службите или в МВР, може веднага да се обяви като политическа поръчка. Когато от НС излизаме в предизборна кампания или ваканция, може би и всички прокурори и съдии трябва да почиват, за да не ги обвинят за политически поръчки, допълни той. 

Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка

Разширяването на "Чирен" е от изключителна важност. Дано не е направено нещо, което може да компрометира този процес. Когато купувах 20% от газовия терминал край Александруполис, изцяло на българите, то пряко беше свързано с корабите втечнен газ и съхраняването му в Чирен, коментира Борисов проверката на Европрокуратурата в "Булгартрансгаз", след което ресорният министър спря днес договора за разширението на "Чирен". 

След това изказване журналист прекъсна Борисов, търсейки мнението на застаналия зад него Делян Добрев за казуса, което разсърди лидерът на ГЕРБ и той прекъсна изявлението си. 

Водещи новини

Още новини