БСП призовава Радев да подпише закона за "ЛГБТ пропагандата": Преди години не знаехме какво е гей парад, сега е празник в столицата

Novini.bg
share

От БСП призоваха президента Румен Радев да не се поддава на натиска да наложи вето върху промените в предучилищното и училищното образование относно забраната за пропаганда и популяризирането на нетрадиционната сексуална ориентация и определянето на половата идентичност като различна от биологичната.

“Призоваваме президента да не се поддава на този натиск, тъй като този закон беше приет със 154 гласа “за”, което е почти конституционно мнозинство. Ние от БСП преди време правихме подписка, която беше подкрепена от над 200 000 български граждани относно референдум срещу джендър идеологията. След приемането на този закон, Българската православна църква също подкрепи решението на народните представители с декларация, в която защити нашето решение, защото това според тях е общозначима ценност на българското общество”, допълниха социалистите. 

Искат вето срещу промените за нетрадиционна сексуална ориентация

"Най-вече по този начин се защитават децата на България чрез възпитание, образование и закрила. Преди години не знаехме какво се нарича гей парад, в момента това е летен празник в нашата столица. Има голяма подкрепа от страна на учителите и най-вече на родителите", посочиха още от БСП. 

Водещи новини

Още новини