Джевдет Чакъров за Горица Кожарева: Ще следим да няма такива обвързаности, каквито имаше Главчев

Булфото, архив
share

Джевдет Чакъров и депутатите от ДПС, подкрепили почетния председател на партията Ахмед Доган, ще следят има ли зависимости кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

"Ние ще следим да няма такива обвързаности, каквито имаше предходния служебен премиер. С оглед на зависимости и действията на г-н Главчев ние сме изразили тази позиция в публичното пространство", каза Чакъров на брифинг в парламента.

"Нашият призив е за честни и справедливи избори. С оглед на това, че в правомощията на президента на републиката са да посочи номинация и да назначи служебен кабинет след консултация с бъдещия служебен премиер. Трябва да бъдат равно отдалечени от всички политически субекти и да се проведат едни честни и справедливи избори", каза Чакъров.

Горица Грънчарова ще се впише в десетдневния срок, даден ѝ от президента: Започвам разговори за кабинет със сегашните министри и експерти

За зависимости на служебния премиер Димитър Главчев от ДПС заговориха след бързите смени на двама областни управители. Ресми Мурад от Кърджали и Румен Пехливанов от Смолян изкараха само около три седмици на постовете си, след което бяха сменени, но не стана ясно защо. Тогава Чакъров и останалите независими депутати на ДПС изразиха съмнения в зависимости на Главчев.

"Надяваме се този път в интерес на всички наши граждани, политически субекти всички да следим за бъдещите действия на служебния кабинет, за да бъдат честни и справедливи изборите", каза още депутатът.

Водещи новини

Още новини