Калин Стоянов отговори на Кирил Петков: Недопустимо е омаловажаването на труда на българските полицаи за постигане на политически цели

Булфото (архив)
share

Без да споменава името му Министерството на вътрешните работи отговори на "народния представител и съпредседател на политическа партия" Кирил Петков.

Припомняме, по-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви, че "оценката ми за Калин Стоянов е под всякаква критика. Страхът ми е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път". Ето какво написаха от МВР:  

Кирил Петков: Калин Стоянов е под всякаква критика - подозирам, че изборите няма да са честни

"Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Хвърлените в общественото пространство твърдения от народен представител и съпредседател на политическа партия, че последните парламентарни избори са били нечестни, са не просто неистина. Подобни голословни изказвания са в пълен разрез и с оценката на представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени.

Длъжни сме да защитим професионалната чест и достойнство на служителите на Министерството на вътрешните работи, чиито ежедневни усилия са в името на спокойна и сигурна България.

Вярваме, че обществото няма да позволи да стане жертва на заблуждения, подчинени на идеята за трупане на политически дивиденти". 

Водещи новини

Още новини