Временна комисия за кмета на Доспат ще изслуша Антикорупционната комисия и граждански организации

Булфото
share

Представители на Гражданско движение "Доспат, не сте сами", на "Обединени за бъдещето на Община Доспат", както и заемащият длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев ще бъдат изслушани на следващото заседание на Комисията за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев. Това реши временната парламентарната комисия днес, съобщава БТА. 

Междувременно ще бъдат поискани доклади от Комисията за противодействое на корупцията и от Агенция за държавна финансова инспекция.

Депутататите решиха да поискат и справка от кмета на Доспат Елин Радев за направените обществени поръчки, а от Агенцията по вписванията – справка за свързани лица с него. 

Временна комисия ще проверява факти и обстоятелства относно корупционни практики, свързани с кмета на Доспат

В началото на юли граждани поискаха оставката на кмета на Доспат Елин Радев с протест до сградата на Народното събрание. В началото на август депутатите създадоха в 50-тия парламент временна комисия по казуса.

Водещи новини

Още новини