Георги Гвоздейков: Колкото повече поддържаме колата си, толкова по-малко проблеми ще имаме на годишния технически преглед

Кадър: БТВ
share

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обясни, че няма съществена промяна в правилата за годишните технически прегледи (ГТП) на автомобилите. По думите му това, което е станало, е дигитализация на процеса, с което е бил премахнат човешкият фактор. Той подчерта, че процентът на колите, които не преминават ГТП, е нисък.

„Замърсява тази кола, която не е поддържана, това може да бъде кола и на две години. Всичко зависи от правилната поддръжка на автомобила. Колкото повече внимание отделяме на техническото състояние на автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме по време на Годишния технически преглед“, поясни още транспортният министър.

Гвоздейков: Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, игнорирахме човешкия фактор

В сутрешния блок на bTV Георги Гвоздейков бе попитан и за смяната на шефа на „Автомобилна администрация“. Той мотивира решението си да освободи от длъжността Борислав Муеров с липсата на резултати и натрупани назад в годините проблеми. За избора си да назначи отново на поста добре познатия от близкото минало Дамян Войновски Гвоздейков обясни, че Войновски е доказал се професионалист, който познава материята и е разпознаваем в бранша.

По темата с освобождаването на генерал-майор Златко Златев като генерален директор на правителствения авиоотряд служебният министър посочи, че Златев си е позволявал да лети за частни авиокомпании, което е в разрез с договорните му ангажименти.

Уволненият шеф на Държавния авиоотряд: Мотивът е, че съм придобил право на пенсия

Генералният директор не трябва да лети, той трябва да бъде администратор и да организира полетите, напомни министър Гвоздейков.

За назначения на негово място Тодор Коджейков министърът увери, че той има достатъчно административен опит.

Водещи новини

Още новини