Гвоздейков: Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, игнорирахме човешкия фактор

  • 05 август 2024 13:53

  • 1577
  • 4
Гвоздейков: Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, игнорирахме човешкия фактор
© Булфото

Хаос с техническите прегледи на автомобилите няма, заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, който се запозна на място с работата на новата система за контрол на пунктовете за годишни технически прегледи в автосервиз в столицата. 

„Заработи система за качество и игнорирахме човешкия фактор, както и възможността манипулацията на данни да се въвежда ръчно“, отбеляза министърът. 

Хаосът с техническите прегледи взе главата на голям шеф

Той подчерта, че новоназначена работна група, създадена за срок от пет дни, ще направи предложение за нормативни промени. „В петък очаквам доклад, който да одобря“, посочи Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, цитиран от БТА. 

Припомняме, че от 22 юли уредите в пунктовете предават данните от измерванията автоматично по електронен път към системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По този начин бяха преустановени възможностите за ръчно коригиране на данните, свързани с отработените газове и спирачното усилие на автомобилите. Експерти обаче алармираха, че автомобили, предимно бензинови, масово не могат да покрият нормите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1577 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Красимир

2024.08.05 | 16:36

4
Нищо не сте игнорирали просто увеличихте корупцията. Срещу съответната сума на газове се включва друг автомобил!

2024.08.05 | 15:11

3
ВАЖНОТО Е БЕНДЗИНА ДА СЕ ПРОДАВА. МАЙНАТА ИМ НА ТАРАЛЯСНИЦИТЕ.
Ха, ха, ха

2024.08.05 | 14:55

2
Хаос няма, що увОлниха шефа тогава? Цялата работа е ясна иначе - както каза копейката, ако се правят прегледите както трябва, 3/4 от популацията ще станат пешеходци.
Хайде

2024.08.05 | 14:43

1
време е да си ходиш! Не може с една наредбичка да променяш данните, които производителя на автомобила е дал! 30 , 40 годишни дизелови дрънгели с изкормени катализатори и ДПФ минават преглед, а бензингаз след 2009 г. евро 5 и 6 с катализатори да не минават!

Добави коментар

Водещи новини