Етиен Леви: Психиката на хората в парламента е увредена

Bulphoto (архив)
share

Бил съм избирател дълго време. Когато няма добра политическа воля, няма как да се сформира правителство. Това заяви независимият депутат Етиен Леви в "Денят ON AIR", който вече два месеца е част от Народното събрание (НС).

"Обединението прави силата" трябва да се обърне, смята той.

"Силата прави обединението" и бизнеса. Има хора, които от 25-30 години са там и в парламента се чувстват като в бащиния. За мен това място е свято. НС е доста сериозна школа и го сравнявам с две Магнаурски школи. Можеше да се направи правителство. Очаквах чудо. Политическата воля попречи", обясни Леви пред Bulgaria ON AIR.

Някои казват, че сме отстъпници - няма такова нещо. Имаше определена група от хора, които подадоха заявление, че искат да бъдат независими в парламентарна група и изказаха недоверие към останала част", посочи гостът.

Николай Марков ще прави партия, нямал нищо общо с "Величие"

"Имаше много намеси. Разцеплението е планирано. Имало е определени интереси и хора, които не са очаквали, че ще излязат непознати за тях депутати. Ние влязохме с ясно мисъл - да работим за обществото. Една част от депутатите на ПГ на "Величие" не са били удобни. Няколко депутати се подложихме доброволно на детектор на лъжата. Почтен съм. Психиката на хората в парламента е увредена. Предложението за Комисията, която да разследва Ивелин Михайлов, дойде от партия "Възраждане", подчерта той.

Относно дискутирания заговор да се свали Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание, Леви заяви, че президентът Румен Радев трябва да се намеси.

"До този момент г-жа Рая Назарян си върши чудесно работата. В доста от случаите председателят на НС се явява като умиротворител. Хората се умориха от политици, които си гледат частните партийни интереси", категоричен е депутатът, който обяви, че вратата към "Величие" е затворена.

 

Водещи новини

Още новини