Станислав Балабанов (ИТН): Държавата е заложена в ръцете на първия

Bulphoto (архив)
share

"Имаме събрани 66 гласа в тази бурна политическа седмица, в която ние от ИТН се нагърбихме с почти невъзможна огромна задача да стартираме поне разговорите и нормалното отношение в парламента. Получава се. Има сериозно одобрение по начина, по който изглеждаме. Хубав ход беше всичко това да се излъчва", коментира зам.-председател на ПГ на Има такъв народ (ИТН) Станислав Балабанов в "Денят ON AIR".

Обществото иска работеща институция, която да се справя пред предизвикателствата, подчерта той.

"В противен случай гледаме едни играчи на политическата система, за които партийните сметки са на първо място. Утре е последната среща. Ние на 90% с двете парламентарни групи от срещата днес нямаме различия по програма, приоритети. Интересна врата отвориха ПП-ДБ тази вечер. Това ни е вторият разговор с тях. Тази вечер имаше конструктивен разговор между хора, с които на практика сме се замервали с политически определения. Имаме ясна картина - имаме маса на преговори без Делян Пеевски, имаме на масата ясно законодателство по отношение на антикорупционната реформа. Ако стигнем до формиране на ясно законодателство, има възможност за втори кръг от разговори", подчерта Балабанов.

Тошко Йорданов към ГЕРБ и Борисов: Отговорността ви е огромна!

По думите му ИТН има експертен състав и хора, които могат да поемат отговорност.

"Борисов заговори за държавническо поведение. Важното е да изковем възможността от реално законодателство. Ако отидем на избори, ИТН ще направи всичко възможно да даде добрия пример, необходимия разум и възможността на обществото да види, че хора могат да работят в сградата на парламента. Поставяме началото на добра основа. Ако видим, че няма воля и всичко е просто фасада, ще върнем мандата в нормалния конституционен срок. Държавата е заложена в ръцете на първия. Трябва да мислят, имат тази възможност. България е на прага да се изправи срещу стария модел", обобщи Балабанов.

Водещи новини

Още новини