Тошко Йорданов за отказа на "Възраждане": Тяхно право, все още има 66 депутати "за" кабинет

Булфото
share

Откровените разговори винаги са полезни. Имаме различия, които явно за "Възраждане" са непреодолими. Това е тяхно право, каза след срещата председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по повод отказа от страна на "Възраждане" за подкрепа на кабинет с третия мандат, предаде репортер на Novini.bg

На финала има два подхода: единият – имаме проблем, търсим как да го решим и намираме общите неща, за да го решим заедно, другият – имаме различия, сядаме, подхождаме идеологически и не решаваме проблема, защото някъде в бъдеще ще се реши. Не мисля, че подходът им беше правилен, но е тяхно право, заяви той.

"Възраждане" отряза ИТН за кабинет с третия мандат

В крайна сметка в подкрепа на правителство все още има 66 депутати и отговорността отива на плещите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и на ГЕРБ, с които са последните два разговора. Там ще видим дали подходът ще е като на депутатите от ДПС, нечленуващи в парламентарна група, БСП и част от "Величие", които, въпреки различията, смятат, че трябва да се подходи  национално отговорно, или ще решат, че его или идеология е по-важно от решаването на проблемите, въпреки, че имаме съвпадения, изтъкна Йорданов.

От думите му стана ясно, че "Има такъв народ" смятат, че правилно са постъпили, когато са свалили правителството на Кирил Петков, в което участваха и те.

 

Водещи новини

Още новини