Депутатите викат на изслушване премиера Главчев и министъра на финансите

Булфото
share

С блиц контрол се очаква да започне петъчното парламентарно заседание, според програмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата на институцията.

Всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник.

Очаква се на актуални въпроси на народните представители да отговорят служебният министър-председател Димитър Главчев и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. 

Вчера депутатите гласуваха в дневния ред да бъде включена и законодателна част в програмата за днес, припомня БТА. Тя предвижда на първо гласуване да бъде обсъден законопроектът за изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит, а на второ четене да бъдат гласувани промените в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Прието бе законодателната част на заседанието да продължи до окончателното гласуване на промените в КСО.

Главчев и Коритарова проверяват на място трафика на ГКПП „Русе-Гюргево“

Очаква се да се проведе и редовен парламентарен контрол. В него участие ще вземат служебният министър-председател Димитър Главчев, вицепремиерът Людмила Петкова, както и министрите: Калин Стоянов, Ивайло Иванов, Мария Павлова, Галин Цоков, Петър Димитров, Георги Тахов, Евтим Милошев и Найден Тодоров. 

Водещи новини

Още новини