Гвоздейков: Шефът на Държавния авиоотряд е летял за частни компании по време на работа

Булфото, архив
share

Нарушението, за което беше освободен е, че беше напуснал България за три или четири дни, без да съм разписал командировка. Това обясни пред медии служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по повод освобождаването на ген. Златко Златев от поста генерален директор на Държавния авиационен оператор.

"Длъжността генерален директор на Държавния авиационен оператор не е летец-пилот. Това е административна длъжност с функции на организационна дейност, заяви Гвоздейков. Той трябва да организира и управлява процеси, а не да лети на самолет", коментира служебният министър и добави, че има назначени пилоти за това в Държавния авиационен оператор, пише БТА. 

Правителственият самолет спира полетите заради дерогацията?

Георги Гвоздейков посочи, че нарушението, което е "преляло чашата", е напускането на държавата без разписана командировка. "Освен това, назад във времето, същият човек лети по време на работа за частни компании, добави министърът.

По-рано днес темата за смяната в Държавния авиационен оператор коментира и държавният глава Румен Радев. "Растат съмненията за зависимости на това правителство", каза президентът, визирайки смяната на ген. Златко Златев с ген. Тодор Коджейков. Това според него е немотивирана промяна, както и промените при шефове на болници. Президентът допусна, че това решение е колкото съмнение за зависимости, толкова и за пълна некомпетентност от страна на министъра на транспорта.

Водещи новини

Още новини