Продължават разговорите на ИТН за подкрепа за правителство с третия мандат

share

Продължават разговорите на „Има такъв народ“ за подкрепа за правителство с третия мандат. Днес от 15:00 часа ще се състои срещата с нечленуващите в парламентарна група народни представители, обявили се за единство на ДПС под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган.

В понеделник те потвърдиха готовността си за разговори, изразена с принципна позиция още на 22 юли. „Вече изразихме позиция, че сме готови, ако бъдем поканени, да участваме в разговор за възможностите за съставяне на правителство с третия мандат. Става въпрос за принципен разговор, в който да се търсят общи цели и приоритети за стабилизация и развитие на страната, в рамките на утвърдената евроатлантическа ориентация на България“, се посочваше в позицията.

Дарин Георгиев: Ще подкрепим ИТН за правителство

При връчването на мандата от парламентарната група на ДПС под ръководството на Делян Пеевски заявиха, че няма да отидат на разговори с ИТН, пише БТА. Пеевски определи заявките за правителство с третия мандат като популизъм и скрита предизборна кампания и настоя ИТН да върнат мандата. 

Вчера от ИТН започнаха разговорите с представителите на разпадналата се парламентарна група на „Величие“. Първо бе срещата им с Красимира Катинчарова, с която не бе постигнато съгласие за подкрепа за правителство с третия мандат. Красимира Катинчарова бе единственият представител на шестимата народни представители, напуснали парламентарната група на "Величие", след което групата прекрати съществуването си. Последва среща с другите шест независими депутати от "Величие", след която Тошко Йорданов обобщи, че подкрепата за правителство с третия мандат е нараснала на 22 души. 

Водещи новини

Още новини