Нинова: "Новото" ръководство на БСП да не се оправдава с мен за третия мандат

Bulfoto
share

В съобщение разпространено до медиите, доскорошната председателка на БСП Корнелия Нинова коментира, че доскорошните ѝ заместници, "сега изживяващи се като "ново" ръководство, трябва да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат".

Нинова посочва, че вече месец и половина не участва в работата на Изпълнителното бюро, не е в ръководството на парламентарната група и не участвам в оперативното ръководене на БСП.

"Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си", коментира Корнелия Нинова.

Първанов обясни лявото обединение, идеите на Нинова сравни с времената на сектантството в БКП

Тя посочва още, че не блокира партията, а я спасява и отправи критики към Атанас Зафиров: "Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП. В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на "Позитано“ и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП. Последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета. Никога не бих навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие".

Водещи новини

Още новини