ИТН започват консултации за кабинет

Bulfoto
share

ИТН започва консултации с политическите формации в парламента. Срещите днес са с независимите депутати. Първо с тези от групата на "Величие", близки до Ивелин Михайлов. От 13.30 с тези, които останаха с Николай Марков.

И двете фракции на разпадналата парламентарна група на "Величие" потвърдиха, че ще се отзоват на поканата. Депутатите, които бяха изключени от ДПС ще разговарят с представителите на ИТН в 16 часа. Тяхната нагласа е да се направят усилия да се състави кабинет.

ГЕРБ засега не са коментирали, БСП също ще се отзоват, но крайното решение ще е на колективните им органи. ПП-ДБ се събират, днес, за да решат. В писмо до медиите Делян Пеевски декларира, че според него мандатът трябва да бъде върнат, защото става дума за предизборно поведение от страна ИТН. Позицията на Възраждане е непроменена. Вчера Костадин Костадинов укори президентa в избора на партия, на която да връчи мандата.

Радев връчи третия мандат на ИТН, призова за незабавно отиване към разговори с останалите формации

От своя страна ИТН заявиха, че до края на седмицата ще имаме отговор на въпроса дали е възможно правителство или отново ще избираме парламент.

Водещи новини

Още новини