Тошко Йорданов: Ние до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат

Bulfoto
share

"Ние като граждани българите е крайно време да осъзнаем, че то това да гласуваш си има отговорности. И когато отидеш да гласуваш, трябва да осъзнаеш, че това е силата ти в този ден и да я използваш умно, а не да си правиш експерименти. Ако искаш да си прави експерименти няма проблем. Да влязат някакви ловци на дракони, преследвачи на таласъми - няма никакъв проблем", заяви Тошко Йорданов от ИТН в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му "до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат". Но, ако трябва да се мине през такъв период на "екзотики", няма как да се сърдим на хората, допълни той. Каза, че с хумор гледа на явления като "Величие", иначе за съставяне на правителство шансове имало, макар и малки.

"Ако президентът прецени да даде третия мандат на нас ще подходим отговорно, практично ще проведем разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се и независимите, и в съответствие с това как тръгне диалогът и имаме ли общи цели, ще стане ясен резултатът".

Тошко Йорданов коментира и решението на Конституционния съд за отмяна на направените поправки в Конституцията. Според него той е трябвало да свали всички поправки.

Андрей Райчев: Няма да излезем скоро от политическата криза

"Сглобката е ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. ПП-ДБ влязоха със заявка, че искат да правят конституционни промени. Ония другите хиени от ГЕРБ и ДПС ги "яхнаха" веднага и казаха - да, няма проблем. И те ги оставиха да правят такива неща като прокараха неща, които на тях им харесват".

Водещи новини

Още новини