Ивелин Михайлов: Възраждане са куче на къса каишка на ГЕРБ, искам да стана водач на "Величие"

БНТ
share

"Имам желание да бъда депутат и да съм водач на парламентарната група на "Величие", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Ивелин Михайлов от Величие. Ако хората не го искат - няма да бъде, но ако хората го искат - ще стане. Каза, че "Величие" е единствената опозиционна партия, а партия "Възраждане" са куче на къса каишка на ГЕРБ.

"Влизането в парламента не трябва да е самоцел. Ако хората ме искат ще гласуват с преференции".

Призова качествените хора да отидат при него и той ще им даде възможност да успеят.

"Качественият човек е качествен не защото само мисли, а качественият човек трябва да е готов на дела да покаже, че е качествен, че думите може да ги направи на дела".

По отношение на твърденията, че Исторически парк е финансова пирамида, Михайлов отвърна, че "това са взаимни изключващи се твърдения" и вижда злонамереност в такива определения. Каза, че специалната комисия, която ще осветли факти за "Историческия парк", е пълен цирк.

"Определени хора искат "Исторически парк" да има лош имидж. Защо?".

Ивелин Михайлов направи ретроспекция на случилото се във "Величие".

"Когато участвахме в тази кампания, ние имахме една договорка с полковник Николай Марков, в която ние обединихме усилия, за да може да направим нещо в България и това беше неговата заявка. С Йордан Камджалов дойдоха именно с това питане - имаш ли желание да се включиш в една така да го кажем спасителна операция по бъдещето на България".

Ивелин Михайлов: Ще предложим 20-годишен план за развитието на България

Той е отговорил с "да". Поясни, че от "Величие" са имали кампания с много точни цели.

"Така, че дори и аз да бях в Народно събрание групата на Марков от четири човека е достатъчна, за да се разцепи групата".

По думите му "разцепването на "Величие" е било зададено предварително.

"Благодарение на нашето влизане в парламента успяхме да разкрием истинските позиции. В армията има системи за ПВО и обикновено те не трябва да бъдат осветени, когато има нападение. След това те трябва да се прегрупират. По същия начин ние като въздушно нападение успяхме да осветим положението на партиите в парламента".

Ивелин Михайлов каза, че според него всички партии работят като една и всички имат един план.

"Това вътре е цирк и всеки има своята роля и когато влезе нов играч, дори и малък като нас, те искат веднага да го погълнат и когато усетят съпротива се случи това, което се случи".

Полковник Марков, Етиен Леви, Дарин Георгиев, Виктория Василева и Радостин са приети като част от парламента, а нашите депутати са като външно тяло, заяви Михайлов. Затова вече от "Величие" имали начертан план и как да променят нещата в парламента. Категоричен е, че партията отново ще участва в изборите, защото "са извървели най-трудния път".

"Разбиранията, които представят на хората за политиката са всъщност разбирания за мошеничество и грабеж".

Михайлов заяви, че изпитва резерви към Виктория Василева, за това, че е участвала в "този цирк досега". И оттук нататък предпочитат да работят с по-чисти лица.

Водещи новини

Още новини