Депутатите излизат във ваканция от 17 август

Булфото
share

Народното събрание ще е във ваканция от 17 до 31-ви август. Такава редакционна поправка направи Георг Георгиев от ГЕРБ - СДС при обсъждането на предложеното от Тошко Йорданов проекторешение за отмяна на лятната ваканция на депутатите от 1-ви до 31-ви август.

"За" редакционната поправка гласуваха 127 народни представители, "против" 50, въздържали се - 0.

Решенинето с приетата редакционна поправка подкрепиха 122 депутати, против бяха 51, а един гласува с въздържал се. 

ИТН и БСП поискаха отмяна на лятната ваканция на парламента

Днешният ден е показателен за това, че Народното събрание трябва да работи, заяви Тошко Йорданов в становище като вносител. Най-накрая имаме комисии, най-накрая влизат законопроекти, обяви той и напомни, че според променената Конституция Народното събрание трябва да работи, докато заработи следващото, отбелязва БТА. Така че, хайде да спазваме това, което вие сте предложили и Конституционният съд отказа да разгледа, за да не ставаме за пореден път за посмешище пред българските граждани с нежеланието си да работим, добави депутатът и настоя, че всички през това време ще получават и заплати и затова е редно поне да си ги заработят. 

Темата за депутатската ваканция беше обсъдена вчера на председателски съвет. Според Правилника за работа на Народното събрание институцията е "във ваканция от 22 декември до 10 януари, 10 дни по Великденските празници от Велики петък включително, и от 1 до 31 август ежегодно".

Водещи новини

Още новини