Армейски спецчасти в готовност да помагат с роботи в Елин Пелин

Novini.bg
share

От вчера на място са приведени формирования от поделението в Мусачево, Военна полиция се включи с бронирани машини, както и авиацията. Хеликоптерите и в момента са готови да гасят, но към момента това не е целесъобразно, заради вещества, които в контакт с водата могат да предизвикат неприятни последствия. Това каза пред журналисти в Елин Пелин директорът на дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Йорданов, предаде репортер на Novini.bg. Пожарът възникна вчера в склад за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин. 

В момента формированието за промишлени аварии е в района на поделението, което е наблизо и може да реагира веднага, добави той.

В готовност да се включи на терен е още едно военно формирование, което ще дойде от Белене, каза бригаден генерал Йорданов. То разполага с роботи и около 12 военнослужещи - инженерни специалисти. Това са малки роботи, които могат да се движат на определени разстояния от оператор. Могат да влязат на място, ако ситуацията е безопасна за операторите, и да предават картина на живо, съобщи бригаден генерал Йорданов.

НА ЖИВО: Всичко важно за взривовете в складове за пиротехника край Елин Пелин

Той обясни, че два пъти е правен опит да се влезе с бронирани автомобили в района на горящите складове за фойерверки, но към момента не е целесъобразно.

 

Водещи новини

Още новини