От "Възраждане" се обявиха против отмяната на регистъра на осъдените педофили, предлагано със законова промяна от ПП-ДБ

Булфото (архив)
share

Няма да допуснем този опит за натиск от страна на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и тази „защита“ от тяхна страна с внесения законопроект за отмяна на регистъра на осъдените педофили. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от „Възраждане“ Петър Петров.

Преди една година лично по внесено от „Възраждане“ предложение бе създаден нов регистър на осъдените педофили, както и възможност тази нова информационна система да взаимодейства със системи на други държави, обясни Петров. По думите му в този парламент от ПП-ДБ са внесли законодателно предложение, с което отменят създаването на този регистър. Петър Петров посочи, че измененията, свързани със създаването на регистъра, са приети с промените в Закона за закрила на детето. Петров припомни, че този регистър е трябвало да да заработи от 1 август тази година, а идеята за неговото създаване е дошла от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). 

Изключително сме възмутени от това предложение на ПП-ДБ, добави той и изтъкна, че за една година МВР не е направило абсолютно нищо. 

Българската държава трябва да има такъв регистър, какъвто регистър има Великобритания, който е публичен със снимки, описания на това, което са направили тези лица. Над 85 процента от случаите на педофилия рецидивират, добави Петров. 

"Възраждане" предлага създаването на регистър за осъдените педофили

 

Водещи новини

Още новини