Главчев за взривовете край Елин Пелин: Всичко е под контрол, няма повод за паника

БНТ
share

Всичко се следи и е под контрол, няма нужда да се всява паника. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна на мястото на взривовете край Елин Пелин.

Дали се налага евакуация, се преценява на място. По-добре е да се вземат повече мерки, за да се ограничат пораженията, заяви той.

Жителите да не се паникьосват, защото няма повод за паника, призова министър-председателят, като посъветва живеещите в близост хора да се отдалечат от мястото на инцидента.

Взрив и пожар в складове за фойерверки край Елин Пелин, има ранени

Говорено е с министъра на здравеопазването, за да има повече линейки. Линейките са в готовност, клиниките по изгаряне и по токсиколгоия в "Пирогов" са в готовност. От армията идва брониран джип, който да помогне със ситуацията, както и водоноска и въобще всичко, кеото е налично в софийския гарнизон. Всичко се следи, каза още Димитър Главчев.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посочи, че складовата база на голяма верига хранителни магазини е твърде близо до пожара и периметърът трябва да се обезопаси.

Собственикът на горящите складовете е извън София. Свързахме се с него. той пътува насам, уточни Калин Стоянов.

Собственикът на складовете с фойерверки е обяснил по телефона обаче, че има добра охранителна система и камери за видеонаблюдение.  

Водещи новини

Още новини