Парламентът ще изслуша двама министри

Bulfoto
share

Парламентът ще изслуша днес министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно сигнали за системни нарушения от мотоциклетисти на действащите норми за шум. Това предвижда приетата програмата на Народното събрание за тази седмица.

Вносители на предложението за изслушване на вътрешния министър са Манол Пейков („Продължаваме промяната-Демократична България“) и група народни представители. Те посочват, че според чл. 5 на Закона за движение по пътищата водачът на превозното средство е длъжен да не затруднява живеещите в крайпътните имоти, като спазва действащите норми за шум.

След това е предвидено изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно проекта за тунел под Шипка. То е поискано от Даниел Петров („Възраждане“) и група народни представители.

Вчера в началото на пленарното заседание Корнелия Нинова ("БСП за България") постави въпроса защо цял месец парламентът бездейства. Тя посочи, че няма нито един закон, разгледан и приет, а се правят изслушвания, от които няма никакъв резултат.   

Комисия в НС обсъжда техниката и предпазните средства за пожарникарите

Председателят на Народното събрание Рая Назарян посочи, че парламентарните комисии работят и когато има готови доклади по законопроектите, ще ги предлага и залата ще решава дали да бъдат включени в седмичната програма.

Водещи новини

Още новини