НА ЖИВО: Депутатите задължиха властта да помогне на пострадалите от пожарите

  • 19 юли 2024 09:02

  • 523
  • 2
© Bulfoto

Народното събрание включи в програмата си за работа за днес проекти на решения за осигуряване на средства в бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица. Решението бе взето единодушно със 190 гласа "за". Проектите на решения са два, уточни председателят на парламент Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е.

Единият е с вносител Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а другият с вносител Венко Сабрутев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Точката е първа от дневния ред за днес, а останалите се преномерират.

Депутатите ще изслушат служебния премиер и служебния министър на отбраната

Вчера бюджетната комисия прие проекторешение, с което Народното събрание задължи Министерския съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите хора, както и да осигури необходимите средства и да предприеме нужните действия за закупуване на летателна техника за гасене на пожари за нужните на МВР.

Организацията в държавата по отношение действията на изпълнителната власт във връзка с пожарите не са много добре организирани, коментира пред журналисти преди началото на днешното пленарно заседание депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Димитър Найденов. Той подчерта, че всичко е въпрос на организация и средства. 

При кабинета „Денков“ имаше 300 млн лв. в МВР, събрани от приходи, и с тези пари се купуват нови BMW-та, защо не се купуват пожарни, добави Найденов. Ние като парламент, като законодателна власт с контролни функции върху изпълнителната власт, повикахме вътрешния министър и премиера да чуем каква е организацията, от което стана ясно, че няма добра организация и институциите не работят ефективно. 

Кабинетът „Денково" беше свален от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на преждевременно, отговори депутатът от ПП-ДБ на въпрос защо не е закупена тогава техника. Вижда се, че те работят по начин, по който после се оказва, че не е добре за държавата, посочи Найденов. Вчера, даде пример той, провалиха кворума на временната комисия за Нотариуса - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Очакват, че всеки момент Народното събрание ще се разпадне и тази комисия ще спре работа, заради всички тези неща държавата е в това положение, смята политикът. Искаме оставката на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, не я подава, кой го защитава – Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, каза още той.

Единодушно с 201 гласа „за“ парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица.

В решението е посочено още, че Министерски съвет трябва ежеседмично да информира Народно събрание (НС) за предприетите действия.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Росица Валентинова
523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.19 | 10:05

2
БРАВО! БРАВО! БРАВО! СЛОЖИХА ЧАТАЛА НА ВРАТА НА МУТРИТЕ ДА ПЛАЩАТ!

2024.07.19 | 09:44

1
Парламента и държавната администрация да заминават да гасят. Стига заседания и съвети. 120 хиляди държавна администрация, 20 хиляди армия, 100 хиляди полиция, а те викнали 40 човека от турция!

Добави коментар

Водещи новини