Антон Кутев: Не е без значение кой ще е посланик в Украйна

Кадър - Нова телевизия
share

Нарушава се нормалния начин на действие. Посланикът в Украйна в момента е много важен. При тази ситуация на война, да назначиш посланик, който не е съгласуван, е нарушение. Това мнение изрази бившият говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев Антон Кутев в ефира на Нова телевизия. Той коменитра назначаването на бившия министър на отбраната Николай Ненчев за посланик в Украйна.

Според него някой назначава посланик в Украйна, за да угоди на някой, а не за да ядоса президента. „Има външни сили, който натискат за тази фигура“, каза той.

Президентството: МС не е внасял решение за назначаване на посланик в Украйна

По думите му това е заобикаляне на Конституцията. „Те може да не са длъжни да съгласуват това назначение с президента, но и той не е длъжен да се съгласи. Защо не тръгна човек, който е съгласуван, а тръгва друг, който не е? Има проблем“, каза Кутев.

„Не е без значение кой ще е посланик в Украйна“, каза Кутев.

Той коментира и политическата обстановка у нас. „Математиката на третия мандат не излиза. Много трудно ще се състави правителство с него, но всички ние сме длъжни да опитаме”, смята бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Водещи новини

Още новини