Социологът Васил Тончев: Третият мандат ще отиде при БСП, но няма да бъде успешен

  • 23 юли 2024 17:36

  • 971
  • 3
Социологът Васил Тончев: Третият мандат ще отиде при БСП, но няма да бъде успешен
© Нова нюз

Нямам съмнение, че третият мандат ще отиде при БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не е забравил откъде е произлязъл в политиката. Освен ако няма други специални съображения, за да не го направи. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е остана системната партия, която може да отвори най-много врати. Не очаквам този мандат да бъде успешен. Несериозно е, ако имаш 15-20 депутати, да искаш да си мандатоносител и да създадеш мнозинство. Това заяви социологът Васил Тончев в ефира на Нова нюз.

„Може обаче да се проведат дискусии, за да се изградят мостове между основните политически сили. Не виждам с какво изборите ще променят ситуацията, поне с това, което имаме на терена. Всички ще трябва да преговарят в същите условия като тези в момента. Могат да се намерят пътища, стига да има компетентни политици и лидери“, смята той.

Според него най-важното, което трябва да се сложи като приоритет, са еврозоната и Шенген: „Това беше голямата грешка на ПП-ДБ, които не го сложиха като приоритет при ротацията, а сложиха назначенията в регулаторите и съдебната система.“

Зафиров, БСП: Намаляват шансовете за успех на третия мандат

„Консолидация в лявото ще бъде полезна. Трябва нов, жизнен, опитен лидер, който да я направи. Затова ще е важен изборът на нов председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. За да стане модерно, лявото трябва да стане съвсем различно. То не е това, което беше. Хората на труда къде са? Те са в София, в сферата на информационните технологии, а между тях и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не се виждат мостове. „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е много по-близо и вляво в този смисъл, отколкото е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Така и Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на не успя“, каза още той.

Тончев е категоричен, че президентът единствен може да промени ситуацията с една евентуална негова партия.

По повод назначаването на Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. за временно управляващ посолството ни в Украйна, социологът определя ситуацията като "поредната кавга на междуличностна основа, която е напълно излишна": "За съжаление, напред не изплуват принципите и политиките, а междуличностните решения. Знаем, че той и преди е предлаган, но президентът го е отхвърлял. Не е нормално и да нямаме посланик там – това показва бъркотията по върховете на политиката ни."

„Вариантите на Радев за служебен премиер ще са Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в и Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е. Изборът му е просто никакъв – домовата книга се е свела до просто две имена“, коментира още той.

Според него служебният кабинет е получил едно лошо наследство, затова нямаше как да се справи с пожарите с наличността, която имат.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
971 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.23 | 18:37

3
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
Кочо

2024.07.23 | 18:32

2
Нека Мунчо ги унижи публично.
къде

2024.07.23 | 18:07

1
ще отиде 3-я мандат?!

Добави коментар

Водещи новини