Атанас Зафиров: В БСП няма процеси на разпад, а на консолидация и укрепване

Bulphoto (архив)
share

В БСП няма процеси на разпад, а на консолидация и на укрепване. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ изпълняващият функциите председател на БСП – Атанас Зафиров.

"Искам да ви уверя, че пътят, по който върви БСП и нейните коалиционни партньори през последните месеци, ни дават увереност, че нашите резултати още на следващи избори ще бъдат много по-добри", вярва той.

"Процесът на загуба на избиратели не е само в ляво, той върви в цялото политическо пространство и е вследствие на системни грешки, допускани въобще от всички политически партии. Те доведоха до много висок процент на делегитимация на всички органи и въобще на изхабяване на политиката, като цяло", подчерта Зафиров.

Румен Гечев: Правителство няма - закони ще правят

"Осъзнавайки ясно този процес и правейки нашите анализи, отчитайки нашите грешки - в момента пред нас има два пътя на действие. Единият е вътрешнопартиен - той е свързан с усилията, които полагаме по консолидация, подаване на ръка вътре в партията, единодействие с всички идейни течения, които през последните години по една или друга причина бяха останали на по-заден план, връщане на колективния дух в нашите органи и даване на повече правомощия на местните структури по отношение на правенето на политика, излъчването на кандидати и т.н. И другият път, по който вървим - това е процесът на консолидация в лявото, който ми се иска да вярвам, че е необратим. Основание за това ми дават и срещите, които провеждаме и в двете посоки, и цялостната ситуация в Европа и света - лявото отново е модерно, когато има предизвикателство, говоря за Франция, може бързо да се мобилизира и да постига резултати", каза Зафиров.

Водещи новини

Още новини