Румен Радев с горещ коментар за пожарите и реакциите на институциите у нас

Кадър - Нова телевизия
share

Изключително важно е да се продължи да се локализира пожара, да се потушат всички огнища и държавата, в лицето на своите институции, да покаже, че може да бъде координирана и напълно мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората от пострадалите райони. Това каза президентът Румен Радев, който пристигна тази сутрин в община Болярово, за да се срещне с местните власти и да се запознае с обстановката след опустошителните пожари.

Той изрази благодарност към пожарникарите, военнослужещите, горските служители, доброволците и местната власт, заради това, че не е допусната загуба на човешки живот.

В отговор на въпрос за реакцията на институциите във връзка с бедствието президентът заяви, че сега е време за действия, а не за анализи и доклади, но оценката я дават хората. "Разбира се, че има неща, които трябва да се подобряват", добави той.

Президентът Румен Радев днес ще посети засегнатата от пожари Община Болярово

По думите на Радев регионът на Болярово е типичен пример как, когато държавата се мобилизира с цялата си мощ и всички институции работят координирано, могат да бъдат потушени и най-силните бедствия, но въпросът е времето, докато това бъде постигнато.

Коментирайки как може да се помогне на първо време на засегнатите от огнената стихия, той заяви, "че е обсъдено откъде да се намерят фургони, за да се настанят хората. "Призивът е да не се делят хората. Трябва да се намери общо решение за всички. Когато се доставят фургони за точно определени лица, а всички имат нужда - това създава напрежение у хората и то не малко. Има голям резерв от фургони в бежанските центрове в Любимец и Елхово, които в момента са празни, а са оборудвани и пригодени за живеен", заяви държавният глава. И допълни: "Предлагам на МВР част от тези фургони да бъдат доставени там, където има нужда". 

Водещи новини

Още новини