Мая Манолова: Шансът на лявото е да се преоснове

Кадър: БТВ
share

Обединение не е достатъчно, а преосноваване в ляво. Не искам да персонализирам проблема, но когато Корнелия Нинова се е капсуловала и е докарал партията до незавидното 5-то място, е време да си ходи. Необходима е нова платформа, нови лица, дори ново име. Шансът на лявото е като се преоснове. Първата стъпка ще бъде събиране на формации в ляво. Това заяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова и част от „Левицата“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Стъпките могат да са много радикални. Старите лидери трябва да направят крачка назад, за да дадат шанс на новите лица“, смята тя.

„Това, което не можеше да се случи с Нинова, която се смяташе за самодостатъчна, е смяна. Новото ръководство на БСП излезе от хипнозата на Нинова. Те осъзнават, че трябва да има голямо ляво обединение“, заяви Манолова.

Татяна Дончева: Корнелия Нинова пречеше на обединението в ляво

„Слагаме категорична линия на всякаква колаборация със статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС. Изведохме принципни позиции. По отношение на президента Радев – принципа на честно и коректно управление. Социалните теми – антимонополи, защитата на гражданите срещу банки, колектори, ЕРП-та, мобилни оператори, за зелените политики и т.н.“, каза още лидерът на "Изправи се, България“.


 

Водещи новини

Още новини