Доц. Наталия Киселова: Свидетели сме на два развода в българската политика

Nova News
share

Не бива да се изключва възможността за правителство с третия мандат, дори шансът да е един процент. Това заяви доц. Наталия Киселова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Очаквано е президентът да не бави повече процедурата. От ПП-ДБ трябва да бъдат с кандидат за премиер в понеделник, за да спазят процедурата. А, той от своя страна да откаже да прави усилия за съставяне на кабинет”, поясни Киселова.

Относно казуса с трусовете в ДПС, които направиха парламентарната група на Движението четвърта по големина в НС и я лишиха от възможността за втория мандат, тя обясни следното: „Конституцията борави с понятието парламентарна група само във връзка с формирането на правителството. Всички други въпроси са оставени на парламентарния правилник. Към момента на времето, в което трябва да се връчи мандатът, се определя и числеността на групата”.

Делян Пеевски: Новото начало е факт

Според нея в момента сме свидетели на два развода – между настоящия председател на БСП и нейните заместници, които я детронираха и този в ДПС, който по думите ѝ е по-шумен.

Киселова заключи, че всички намеси на съдебната система във вътрешнопартийни дела създават лоши прецеденти.

Водещи новини

Още новини